SÝROVÝ TÝDEN: mořské plody se sýrem

Vaření a recepty 21. února 2013

Krevety nemíváme na talíři každý den, ale když na ně dojde, je to opravdová bomba. Jejich úprava je přitom poměrně jednoduchá.

Krevety v sýrové omáčce

Potřebujete:

1 balíček mražených vyloupaných krevet

50 g másla

1 menší cibuli

2–3 stroužky česneku

150 ml smetany

1 lžíci hladké mouky

200 g strouhaného sýra

citronovou šťávu

sůl

pepř

Postup přípravy:

  1. Máslo rozpusťte na pánvi, přidejte najemno nakrájenou cibulku a pokrájený česnek. Až cibule zesklovatí, poprašte ji moukou a nechte zpěnit. Přilijte smetanu, přiveďte k varu a chvíli povařte. Ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

  2. V kastrůlku prohřejte krevety a vložte je do omáčky, zamíchejte, zmírněte teplotu a přidejte sýr. Stále míchejte, dokud se sýr v omáčce nerozpustí. Podávejte s čerstvou bagetkou.