Krevety v sýrové omáčce
Potřebujete:
1 balíček mražených vyloupaných krevet
50 g másla
1 menší cibuli
2–3 stroužky česneku
150 ml smetany
1 lžíci hladké mouky
200 g strouhaného sýra
citronovou šťávu
sůl
pepř
Postup přípravy:
Máslo rozpusťte na pánvi, přidejte najemno nakrájenou cibulku a pokrájený česnek. Až cibule zesklovatí, poprašte ji moukou a nechte zpěnit. Přilijte smetanu, přiveďte k varu a chvíli povařte. Ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
V kastrůlku prohřejte krevety a vložte je do omáčky, zamíchejte, zmírněte teplotu a přidejte sýr. Stále míchejte, dokud se sýr v omáčce nerozpustí. Podávejte s čerstvou bagetkou.