Pečená rajčata s čerstvým sýrem
Potřebujete:
300 g čerstvého sýru
6 zralých rajčat
200 g jemného zeleného salátu nebo rukoly
4 plátky toastového chleba
50 g jemně strouhaného parmazánu
4 lžíce olivového oleje
1 rovnou lžíci sušeného oregana
sůl
Postup přípravy:
Rajčata omyjte, rozkrojte na poloviny a na řezu je posypte oreganem, špetkou soli a parmazánem. Položte je řezem dolů na plech vyložený pečicím papírem potřeným olejem. Vložte do trouby rozpálené na 250 °C a pečte, dokud se slupka rajčat nezačne barvit do hněda.
Toastový chléb nakrájejte na malé kostky a opečte je v pánvi na zbylém oleji dozlatova. Listy salátu nebo rukoly operte a nechte dobře odkapat.
Na talíře rozdělte salát a položte na něj řezem dolů půlky horkých pečených rajčat. Na ně rozdělte sýr nakrájený na plátky, a každou porci posypte opečenými chlebovými kostičkami.