SÝROVÝ TÝDEN: čerstvý sýr je čerstvý sýr

Vaření a recepty 22. února 2013

Tahle dobrota vás zasytí tak akorát, o štíhlou linii se bát nemusíte. Dobrou chuť.

Pečená rajčata s čerstvým sýrem

Potřebujete:

300 g čerstvého sýru

6 zralých rajčat

200 g jemného zeleného salátu nebo rukoly

4 plátky toastového chleba

50 g jemně strouhaného parmazánu

4 lžíce olivového oleje

1 rovnou lžíci sušeného oregana

sůl

Postup přípravy:

  1. Rajčata omyjte, rozkrojte na poloviny a na řezu je posypte oreganem, špetkou soli a parmazánem. Položte je řezem dolů na plech vyložený pečicím papírem potřeným olejem. Vložte do trouby rozpálené na 250 °C a pečte, dokud se slupka rajčat nezačne barvit do hněda.

  2. Toastový chléb nakrájejte na malé kostky a opečte je v pánvi na zbylém oleji dozlatova. Listy salátu nebo rukoly operte a nechte dobře odkapat.

  3. Na talíře rozdělte salát a položte na něj řezem dolů půlky horkých pečených rajčat. Na ně rozdělte sýr nakrájený na plátky, a každou porci posypte opečenými chlebovými kostičkami.