TÝDEN KRKONOŠSKÉ KUCHYNĚ: kyselo je zkrátka kyselo

Vaření a recepty 25. února 2013

Kdo nikdy neochutnal pravé krkonošské kyselo, neví, jak skvěle chutná zelí. Tady není třeba žádný komentář.

Krkonošské kyselo

Potřebujete:

200 g chlebového kvasu

50 g másla

10 g sušených hub (nebo 100 g čerstvých)

1 cibuli

4 vejce

500 g brambor

sůl

kmín

1 l vody

Postup přípravy:

  1. Chlebový kvas zalijte vlažnou vodou, rozšlehejte, osolte, přidejte kmín, houby a vývar z namočených hub. Takto připravené kyselo nechte zvolna asi půl hodiny vařit.

  2. Nakonec přidejte drobně nakrájenou a na másle osmaženou cibulku a ne příliš hustě umíchaná vejce. Do hotové polévky při servírování přidejte uvařené, oloupané a rozkrájené brambory.