Zbojnické špízy
Potřebujete:
300 g jehněčího masa z kýty
300 g vepřové kýty
4 cibule
svazeček petrželové natě
1 bobkový list
2 celé pepře
2 zelené papriky
vinný ocet na zalití masa
250 g slaniny
sůl
pepř
Postup přípravy:
Maso nakrájejte na kousky, cibuli na silnější kolečka. Vinný ocet zřeďte trochou vody a svařte s celým pepřem, bobkovým listem a nasekanou petrželkou. Touto marinádou zalijte maso a cibuli a nechte stát alespoň hodinu.
Papriky a slaninu nakrájejte na plátky. Připravte grilovací jehly a rozehřejte gril. Na jehly napichujte střídavě maso, slaninu, cibuli a papriku. Osolte, opepřete a opečte na grilu doměkka. Podávejte s pečivem a se zeleninou.
Tip:
Místo jehněčího masa můžete použít drůbeží.