TÝDEN KRKONOŠSKÉ KUCHYNĚ: a zase to zelí

Vaření a recepty 2. března 2013

Když k vám přijedou na návštěvu všichni zmlsaní příbuzní, poctěte je krkonošskou klasikou. Kuřecí stehýnko s bramborovým knedlíkem a červeným zelím jim musí chutnat.

Kuře à la kachna se salátem z červeného zelí

Potřebujete:

kuřecí stehno

200 ml tmavého piva

150 g hlávkového zelí

1 cibuli

cukr

ocet

sůl

kmín

Postup přípravy:

  1. Omyté kuřecí stehno osolte, okmínujte, dejte na pekáč, podlijte vodou a pečte. Za půl hodiny odkryjte a polévejte tmavým pivem.

  2. Omyté zelí nakrouhejte na nudličky, osolte, okmínujte, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, zalijte vodou a duste do měkka. Na závěr ochuťte cukrem a octem. Podávejte s bramborovým knedlíkem.