VELIKONOČNÍ TÝDEN: jak upravit vajíčka

Vaření a recepty 25. března 2013

Přestože je Boží hod a Velikonoční pondělí poměrně daleko, můžete už teď přemýšlet, jaké dobroty vašim blízkým připravíte. Bez vajíček by to nešlo.

Velikonoční žabáci

Potřebujete:

4 vejce

1/2 okurky

hřebíček

celý pepř

pažitku

petrželku

řeřichu

tatarskou omáčku

Postup přípravy:

  1. Uvařte natvrdo 4 vejce, vychlaďte je a oloupejte. Oloupaná vejce na širší straně malinko podřízněte, aby se nekoulela.

  2. Ve špičce vajec udělejte zářezy, vložte do nich půlkolečka okurek a z hřebíčků či celého pepře udělejte oči. Vajíčka posypte jemně nasekanou pažitkou a pepřem nebo paprikou.

  3. Dozdobte je petrželkou a řeřichou a podávejte s tatarskou nebo jogurtovou omáčkou a zeleninovým salátem.