VEGETARIÁNSKÝ TÝDEN: kozí sýr s fenyklovým pyré

Vaření a recepty 5. března 2013

Možná vám kozí sýr příliš nevoní a fenykl je na vás zase příliš aromatický, ale když ty chutě spojíte s chutí jedlých kaštanů, budete více než příjemně překvapeni. Ochutnejte v rámci Vegetfestu v restauraci CHATEAU ST. HAVEL.

Přírodní kozí sýr pečený v loupaných paprikách a listovém těstě s fenyklovým pyré

Potřebujete:

0,6 kg přírodního kozího sýra

4 barevné papriky

balíček listového těsta

2 fenykly

100 g másla

1 vejce

100 g jedlých kaštanů

1 brambor

sůl

pepř

cukr

čerstvé bylinky

ořechový olej

Postup přípravy:

  1. Kozí sýr rozmačkejte a přidejte nasekané bylinky. Papriky zprudka opečte při vysoké teplotě v troubě, poté dejte do misky a překryjte fresh fólií. Po chvíli se fólie zapaří a půjde snáze loupat.

  2. Rozválené listové těsto položte na pečicí papír a přesuňte do zapékací misky nebo srnčího hřbetu. Do prohlubně na listové těsto rozprostřete oloupané a osušené plátky paprik. Pak vměstnejte kozí sýr s bylinkami, přiklopte paprikami a převisy listového těsta.

  3. Rozkvedlejte si vajíčko, vršek namažte a posypte hrubozrnnou solí a sezamem. Pečte v rozpálené troubě na 160 °C asi 20 minut, dokud nebude těsto pěkně opečené.

  4. Fenykl nakrájejte na malé kusy, přidejte oloupaný brambor a vařte ve slané vodě doměkka. Poté vše sceďte, rozmixujte s kouskem másla dohladka a propasírujte přes jemný cedník.

  5. Na pánvi si rozpusťte cukr na karamel, přidejte kaštany a zalijte lehce vodou. Nechte zredukovat a lehce osolte. Servírujte fenyklové pyré, plátek pečeného kozího sýra, kaštany a obkružte ořechovým olejem.