Potřebujete:
hovězí maso přední
1 cibuli
sůl
1 rajčatový protlak
mletý pepř
kmín
půl litru vývaru
chléb
česnek
majoránku
sladkou a pálivou papriku
křen
pivo Kozel světlý
Postup:
Hovězí maso přední pokrájejte na kostky. Oloupanou a nakrájenou cibuli osmahněte dorůžova, přidejte maso, mletý pepř, sůl, česnek a opečte. Zalijte rajčatovým protlakem, orestujte, zasypte mletou paprikou a zalijte vodou. Přidejte ještě kmín a duste doměkka.
Guláš zahustěte přes cedník namočeným chlebem. Mezi prsty rozemněte majoránku a dovařte do potřebné hustoty. Těsně před dovařením přilijte Kozla. Guláš můžete dle potřeby přiostřit pálivou paprikou. Přímo na talíři polijte maso a přidejte jemně nastrouhaný křen. Podávejte s houskovým knedlíkem nebo bramboráčky.