Salátový týden: S hrachovými výhonky

Vaření a recepty 24. dubna 2013

Neděste se, v tomhle salátu nebudou jen chroustat výhonky. Pochutnáte si také na šunčičce a křepelčích vajíčkách. Tenhle salát je pro gurmány.

Potřebujete:

12 křepelčích vajec uvařených natvrdo

1 svazek ředkviček

120 g hrachových výhonků

8 plátků dušené vepřové šunky

3 lžíce majonézy Yofresh

2 lžíce bílého jogurtu

sůl

mletý pepř

Postup:

  1. Jogurt smíchejte s majonézou, solí a pepřem. Ředkvičky nakrájejte na jemné plátky a výhonky rozdělte na čtyři porce.

  2. Každý díl výhonků zabalte do kornoutku z plátku šunky a jednotlivě položte na talíř. Obložte ho plátky ředkviček, čtvrtinou nakrájených křepelčích vajec a těsně před podáváním přelijte dresinkem.