Bezmasý týden: Nakládaný hermelín

Vaření a recepty 5. dubna 2013

Plísňový sýr naložený v oleji, bylinkách a feferonkách, to je hospodská klasika, která (téměř) nikdy nezklame. Proč si ji ale nezkusit udělat doma?

Potřebujete:

3 hermelíny

asi 2 lžíce nakládané červené kapie

2 cibule

hrst jemně nakrájeného syrového zelí

chilli pastu

1 lžíci nakládaného zeleného pepře

čerstvé bylinky

nakládané feferonky

3 dl kvalitního oleje

Postup přípravy:

  1. Hermelíny podélně rozřízněte, ale nedokrojte. Vnitřek každého sýru potřete trochou chilli pasty a naplňte nakrájeným zelím, kapií a kolečky cibule.

  2. Sýry naskládejte do vhodné sklenice, přidejte zelené bylinky (oregano, saturejku a podobně), nakládaný zelený pepř a feferonky. Vše zalijte olejem tak, aby sýry byly potopené, sklenici dobře uzavřete a nechte stát při pokojové teplotě 2 dny.

  3. Pak sýry uložte do chladničky. Podávejte na listu hlávkového salátu doplněné čerstvým chlebem nebo pečivem.