Potřebujete:
4 tvrdší hrušky
200 g gorgonzoly
150 g lučiny
100 g nivy
50 g změklého másla
1 hrst vlašských jader
2 lžíce smetany ke šlehání
mletý pepř
Postup přípravy:
Gorgonzolu nakrájejte na kousky a v misce je rozmačkejte vidličkou. Přidejte nastrouhanou nivu, smetanu a lučinu a vše ušlehejte do hladkého krému. Vmíchejte do něj vyšlehané máslo a okořeňte.
Hrušky oloupejte, rozkrojte na poloviny, vykrojte jádřince a nakrájejte je na 7 mm silné plátky. Formu vyložte potravinovou fólií, na dno rozetřete trochu sýrové hmoty, na ni položte plátky hrušek, opět potřete sýrovou hmotou a posypte najemno nasekanými ořechy. Takto pokračujte, dokud nezpracujete všechny suroviny.
Naplněnou terinu překryjte fólií a v lednici nechte 6-8 hodin ztuhnout. Dokonale ztuhlou terinu vyjměte z formy a nakrájejte na plátky.