Potřebujete:
2 kelímky mléčné rýže
100 g rýžových vloček
2 lžíce polohrubé mouky
1 vejce
1 rohlík bez kůrky
sůl
1–2 lžíce nasekaných pistáciových oříšků (nesolených)
moučkový cukr na posypání
Jahodová zavařenina:
450 g jahod
100 g medu
2 dl sladkého bílého vína
4 zrnka kardamomu
2 hřebíčky
Postup:
Do mísy vyklopte mléčnou rýži, k ní přidejte rozemleté nebo rozmixované rýžové vločky, vejce, mouku a rohlík nakrájený na drobné kostičky. Vše osolte, dobře promíchejte a těsto nechte asi 15 minut odpočinout.
Jahody omyjte, zbavte lístků a nakrájejte je na plátky. Asi 20 plátků si nechte stranou na ozdobení. Zbylé plátky vložte do kastrolu, přidejte víno, med, hřebíčky a kardamom a povařte do zhoustnutí.
Z připraveného těsta vykrojte lžičkou malé oválné knedlíčky (nočky) a ty vkládejte do vroucí mírně osolené vody. Opatrně je promíchejte a zvolna vařte asi 5 minut.
Na talíře rozdělte nejdříve jahodovou zavařeninu, do ní položte uvařené a odkapané knedlíčky (můžete je předem napíchnout na ozdobné špejle), posypejte je pistáciemi, pocukrujte, doplňte plátky jahod a ihned podávejte.