Potřebujete:
2,5 dl smetany 30%
2,5 dl smetany 12%
50 g cukru
1 vanilkový lusk
3 plátky želatiny
špetku soli
Ovocné pyré:
200 g mraženého ovoce (maliny, jahody, mango, meruňky, broskve apod.)
2 lžíce cukru
Postup:
Obě smetany nalijeme do kastrůlku a přivedeme je k varu s podélně rozkrojeným vanilkovým luskem. Přidáme špetku soli a polovinu cukru a 10 minut převaříme. Nakonec vmícháme zbylý cukr a odstavíme.
Želatinu namočíme do ledové vody a necháme nabobtnat. Želatinu vymačkáme, aby v ní nebyla voda, a vmícháme ji do smetanového základu. Smetanovou směs za stálého míchání vychladíme ve studené vodní lázni, rozdělíme ji do misek a v chladu necháme ztuhnout.
Lehce rozmražené ovoce rozmixujeme s cukrem na pyré a přelijeme jím připravené misky.