Potřebujete:
2 lžíce oleje
3 stroužky česneku, oloupané a namleté
10 ks mladého chřestu nakrájeného na kousky
5 ks krevet, očištěných, bez ocásků
1 čajovou lžičku sójové omáčky
2 čajové lžičky ústřicové omáčky
1 čajovou lžičku rybí omáčky
1/4 čajové lžičky cukru
1/2 šálku thajského kuřecího vývaru
1 čajovou lžičku rozmíchaného kukuřičného škrobu
2 lžíce vody
1/4 čajové lžičky bílého pepře
Postup:
Rozpalte wok na vysokou teplotu a přilijte olej. Když je olej horký, přidejte česnek a restujte, dokud nezačne vonět, zhruba 1 minutu. Přidejte chřest a krevety a restujte, dokud chřest nezkřehne a krevety nezrůžoví, zhruba 3–4 minuty.
Přidejte sójovou, ústřicovou a rybí omáčku a cukr, restujte a pak přidejte thajský kuřecí vývar a směs kukuřičného škrobu a vařte 1 minutu. Poté servírujte.