Potřebujete:
600 g hovězího rumpsteaku
20 g čerstvého rozmarýnu
300 g zeleného chřestu
200 g arborio rýže
100 g másla
30 g parmazánu
100 g šalotky
sůl
pepř
řepkový olej
tomatovou omáčku
Postup:
Chřest očistěte, omyjte a vařte v osolené vodě asi dvacet minut, dokud nezměkne. Když je chřest uvařený, vyjměte ho z vody a nakrájejte na menší kousky.
Na másle nebo oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibulku, až zesklovatí, přidejte chřest a zarestujte. Potom přidejte rýži a podlijte ji vývarem, přidejte kousek másla na zahuštění a trochu tomatové omáčky pro zbarvení. Osolte, opepřete, přidejte nakrájený parmazán a zamíchejte.
Hovězí medailonky z mladého býčka posypejte čerstvým rozmarýnem, přidejte sůl a pepř a zakápněte olivovým olejem. Medailonky orestujte na pánvi na olivovém oleji cca 2 minuty tak, aby střed masa zůstal růžový (medium). Podávejte s připraveným rizotem.