Řecký týden: Omeleta zapečená se zeleninou

Vaření a recepty 22. června 2013

Zkuste si klasickou omeletu vylepšit přidáním zeleniny, hub a hlavně tradičního řeckého sýru feta. Takovou omeletu jste ještě nejedli!

Potřebujete:

6 vajec

300 g strouhaného sýru feta Minerva

300 g najemno nasekaných hub

2 najemno nakrájené pórky (pouze bílou část)

2 najemno nakrájené zelené papriky

100 g kukuřice

1/2 šálku mléka

4 polévkové lžíce olivového oleje P.D.O. Kalamata Minerva

1/2 polévkové lžíce Minerva Extra Virgin Olive Oil na vymazání

sůl

pepř

bazalku

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C a zapékací mísu vymažte extra panenským olivovým olejem. Do pánve nalijte 4 polévkové lžíce oleje Kalamata a 6–7 minut restujte pórek, houby, papriku a kukuřici.

  2. V míse rozšlehejte vejce s mlékem a fetou. Podle chuti přidejte sůl, pepř a bazalku a vše nalijte do zapékací mísy. Přidejte orestovanou zeleninu a pečte v troubě do zlatohněda cca 20 minut.