Maďarský týden: Rybí polévka Halászlé

Vaření a recepty 3. června 2013

Máte rádi čabajku, segedín a lečo? Milujete chleba a bez mleté papriky jako by jídlo nebylo jídlem? Pak vám v žilách určitě koluje trocha té maďarské krve.

Potřebujete:

1 cibuli

2 papriky

2-3 rajčata

3-4 stroužky česneku

mletou papriku sladkou

olej

sůl

1 feferonku

1 kg sladkovodních ryb (kapr, sumec, štika)

bobkový list

celý černý pepř

Postup:

  1. Nakrájenou cibuli poduste, přidejte nadrobno nasekaný česnek, mletou papriku, nakrájenou čerstvou papriku, feferonku a rajčata. Osolte a zalijte vodou.

  2. Přiveďte k varu, vložte bobkový list, pepř a kousky ryby. Vařte, dokud ryba nezměkne. Pak rybu vyndejte, oberte maso a kousky masa vložte zpět do vývaru. Na talíři polévku dochuťte lžičkou kysané smetany a podávejte s čerstvým, nejlépe bílým chlebem.