Potřebujete:
500 g velkých bílých fazolí
8 kuřecích křidélek
2 pikantní vepřové klobásy
200 g malých rajčátek (cherry)
100 g anglické slaniny
3 dl vývaru
1 větší cibule
2 lžíce rajského protlaku
2 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
4 větvičky tymiánu
4 hřebíčky
1 bobkový list
čerstvě mletý pepř
sůl
2 lžíce nakrájené zelené petrželky na posypání
Postup:
- Fazole namočte přes noc do vody a pak je uvařte do poloměkka. Oloupanou cibuli, česnek a slaninu nakrájejte nadrobno a orestujte v kastrolu na oleji. Přidejte na kolečka nakrájenou klobásu, protlak a všechno koření a krátce poduste. Přimíchejte uvařené a odkapané fazole, vše zalijte vývarem a zvolna duste pod pokličkou asi hodinu.
- Pak přidejte kuřecí křidélka, osolte, dále duste a podle potřeby dolévejte vodou, dokud fazole nezměknou. Na závěr přimíchejte překrájená rajčátka, podle potřeby přisolte a podávejte posypané zelenou petrželkou.