Maďarský týden: Lečo s rybou

Vaření a recepty 8. června 2013

Lečo je recept poměrně opomíjený, který v minulosti získal poněkud negativní punc. Ale proč? Tak třeba lečo s rybou je vynikající věc.

Potřebujete:

4 porce ryby bez kostí

4 rajčata

1 žlutou papriku

1 červenou papriku

1 střední cibuli

0,5 dl oleje

čerstvě drcený pepř

sůl

Postup:

  1. Rybí maso nakrájejte na kousky, očištěné papriky a oloupanou cibuli nakrájejte na nudličky. Rajčata omyjte, polovinu nakrájejte na kostičky a zbytek na osminky.

  2. Ve větší pánvi rozehřejte polovinu oleje a rybí maso na něm zprudka opečte. Osolte ho a přeložte na mísu. Do pánve s výpekem nasypte papriky, cibuli a kostičky rajčat. Zeleninu promíchejte, krátce orestujte a nechte dusit. Když se rajčata rozdusí, přidejte do pánve osminky rajčat, promíchejte, podle chuti přisolte, přidejte opečené ryby a nechte je dobře prohřát. Podávejte s chlebem.