Rybí a mořský týden: Pstruh v pórkovém kabátku

Vaření a recepty 25. července 2013

Včera jsme vám doporučovali "obléct" pstruha do šunky, dnes máme pro vás inovaci - pstruha zkuste zabalit do pórku. Uvidíte, jak to recept osvěží.

Potřebujete:

4 středně velké pstruhy

2 velké pórky

400 g mražené zeleniny (mrkev, hrášek, fazolky)

1 citron

3 zrnka nového koření

1 lžičku celého pepře

1 bobkový list

sůl

ořech másla

1 vejce

Postup:

  1. Mraženou zeleninu dejte do misky, zalijte ji studenou vodou, aby byla ponořená, a nechte ji rozmrznout.

  2. Ze pstruhů seřízněte filety (řežte ostrým nožem od hlavy podél páteře směrem k ocasu, pak otočte a seřízněte i druhou stranu) a zbavte je kůže. Maso osolte, opepřete a pokapejte citronem.

  3. Pórku odřízněte kořínky a vadné horní listy. Po délce ho rozřízněte, omyjte, osušte a oddělte část co nejširších vrchních listů. Vložte je na pár sekund do vroucí vody a následně ve studené vychlaďte. Složte vždy několik listů přes sebe tak, aby vznikl dlouhý pás. Na něj vždy položte filet a pevně ho srolujte. Konce zajistěte párátky.

  4. Závitky vložte do téměř vroucí vody, přidejte sůl, pepř, nové koření, bobkový list, citronovou šťávu a velmi zvolna vařte asi 10 minut. Mezitím na kousku másla poduste zbylý nakrájený pórek a rozmraženou zeleninu, podle chuti ji osolte a opepřete. Podávejte s vařenými bramborami.