Týden bez vaření: Parenica s parmskou šunkou

Vaření a recepty 15. srpna 2013

Když se sejdou takové ingredience jako voňavá parenica a parmská šunka, výsledek je zaručený úspěch. Pro posezení s přáteli nebo i doma u televize ideální!

Potřebujete:

2 balíčky uzeného sýru parenica

100 g parmské šunky

1 svazek pažitky (lze použít i čerstvé lístky rokety)

pomazánkové máslo na potření

Postup:

  1. Uzený sýr vyndejte z chladničky a nechte ho ležet při pokojové teplotě, aby trochu změkl. Pak každý balíček sýru opatrně rozviňte na plát a po celém povrchu ho potřete tenkou vrstvou pomazánkového másla. Takto potřený plát posypte nasekanou čerstvou pažitkou (nebo opranými a osušenými lístky rokety) a poklaďte ho tenkými plátky parmské šunky.

  2. Sýrový plát opět opatrně sviňte do rolády, zabalte do mikrotenové fólie a nechte rozležet v chladu. Před podáváním roládu opatrně zbavte fólie a nakrájejte ostrým nožem na plátky silné asi 0,5 cm. Podávejte s bílým pečivem nebo čerstvým chlebem a dobrým vínem.