Potřebujete:
100 g mladé mrkve
100 g cukrového hrášku
200 g nových brambor
5 ředkviček
1 malý kedluben
1 mladou cibulku
1/2 salátové okurky
1 lžíci olivového oleje
citron
100 g nivy
3 lžíce pomazánkového másla bez příchuti
5 lžic sladké smetany
pažitku nebo zelenou petrželku na ozdobu
sůl
pepř
Postup:
Zeleninu omyjte a osušte. Brambory oškrábejte, nakrájejte na kostky a uvařte v osolené vodě doměkka. Mrkev, kedluben a okurku oloupejte a nakrájejte na tenké lístky. Ředkvičky a cibulku nakrájejte na kolečka. Hrášek vyloupejte a smíchejte s ostatní zeleninou. Přimíchejte uvařené a trochu vychladlé brambory, salát zakápněte citronovou šťávou, osolte, polijte olejem, promíchejte a rozdělte do misek.
Najemno nastrouhanou nivu utřete s pomazánkovým máslem, rozřeďte smetanou a podle chuti osolte a opepřete. Každou porci přelijte omáčkou a ozdobte pažitkou nebo zelenou petrželkou. Podávejte s opečeným bílým pečivem.