Potřebujete:
12 vajec uvařených natvrdo
3,5 dl jablečného octa
2,5 dl vody
1,5 dl rumu
2 červené cibule
4 lžíce oleje
3 stroužky česneku
1 feferonku
1,5 lžíce hnědého cukru (použít raději ovocný cukr nebo sorbit)
2,5 lžičky soli
6 kuliček pepře
Postup:
Feferonku rozkrojte, zbavte semínek a nakrájejte najemno. Vodu s octem, pepřem, překrojenými stroužky česneku, cukrem a solí 5 minut převařte a nálev nechte vychladnout. Do studeného nálevu nalijte rum.
Oloupaná vejce na několika místech hluboko propíchejte párátkem. Oloupané cibule nakrájejte na tenká půlkolečka a společně s vejci a feferonkou je střídavě narovnejte do dvou uzavíratelných sklenic.
Zalijte nálevem, po lžících přidejte olej, sklenice uzavřete a nechte 5 dnů marinovat.