Potřebujete:
1 kg rajčat
150 g zelených nebo černých oliv bez pecek
1 dl červeného vína
1 rajčatový protlak
1 sáček mleté želatiny
1 malou cibuli
1 lžíci olivového oleje extra virgin
2 stroužky česneku
sůl
špetku hnědého cukru
mletý pepř
mletou papriku
Na ozdobení:
400 g cukrového hrášku
Postup:
Rajčata spařte, oloupejte, rozřízněte a vyberte semínka. Potom je rozkrájejte. Dejte je do nádoby, přidejte česnek, cukr, sůl a papriku. Vše ponorným mixérem rozmixujte.
Želatinu nechte nabobtnat ve víně. Pak ji ve vodní lázni pomalu za stálého míchání rozpusťte. Do rajčatové směsi vmíchejte olej, jemně nasekanou cibuli, želatinu a nakonec olivy. Dobře zamíchejte.
Vhodnou nádobu nebo formu vyložte fólií nebo ji vypláchněte studenou vodou. Vlijte do ní směs, vrch uhlaďte a dejte do chladu ztuhnout. Pak ztuhlou směs vyklopte, nakrájejte a podávejte s blanšírovaným cukrovým hráškem a bílým nebo celozrnným pečivem.