Potřebujete:
1 středně velkou kapustu
600 g mletého hovězího masa
3 dl hovězího vývaru
5 šalotek
4 lžíce mléka
30 g másla
3 větší mrkve
2 cibule
2 stroužky česneku
1 vejce
1 rohlík
1 lžíci plnotučné hořčice
1 lžíci nasekané petrželky
sůl
mletý pepř
Postup:
Kapustu zbavte vrchních listů, omyjte a uvařte v osolené vodě do poloměkka. Pak si připravte náplň z mletého masa, drobně nakrájené cibule, kostiček rohlíku navlhčených mlékem, česneku utřeného se solí a pepřem, vejce a hořčice.
Vychladlou kapustu obraťte a opatrně vyřízněte střed s košťálem. Mezi listy rozdělte masovou směs. Zbylou směsí naplňte volný střed a zakryjte ho jedním uvolněným kapustovým listem. Celou hlávku ovažte potravinovým provázkem, aby se nerozpadla. Vložte ji do pekáčku, obložte plátky mrkve, půlkami šalotek, podlijte vývarem a v zakryté troubě duste 50 minut při 200 °C. Potom poklici sejměte, příkon tepla snižte na 180 °C, kapustu obložte plátky másla a ještě 15 až 20 minut pečte.
Kapustu rozčtvrťte a podávejte se zeleninou a vařenými bramborami.