Potřebujete:
4 malé chlebové bochníčky
*Náplň: *
400 g čerstvých hub
1 malou cibuli
1 lžíci sádla
sůl
kmín
Polévka:
2 mrkve
kousek celeru
1 petržel
1 cibuli
4–6 menších brambor
1 lžičku sypkého bujonu bez konzervantů
1 vrchovatou lžíci hladké mouky
1 lžíci sádla
1 šálek vyloupaného hrášku
sůl
pepř
půl lžičky kmínu
hrstku libečku
Postup:
Kořenovou zeleninu a cibuli očistěte a drobně nakrájejte. Na rozehřátém sádle ji lehce opečte, posypejte moukou, zapražte a přidejte oloupané, na kostky nakrájené brambory, hrášek, lžičku sypkého bujonu a kmín. Zalijte asi 0,75 l studené vody, dobře promíchejte, uveďte do varu a velmi zvolna vařte asi 15 minut. Občas promíchejte a nakonec podle chuti dosolte, opepřete a vmíchejte jemně nasekaný libeček.
Mezitím zpěňte na sádle drobně nakrájenou cibuli, přidejte očištěné a nakrájené houby, lehce opečte, mírně osolte, okmínujte a zvolna je poduste doměkka. Seřízněte vršky bochníčků, dobře je vydlabejte, rozdělte do nich podušené houby a zalijte je polévkou. Ihned podávejte.