Týden s vínem: Králičí hřbet na víně

Vaření a recepty 28. září 2013

Brusinkový králík podávaný s ochucenými hruškami, to je to pravé na luxusní sobotní oběd.

Potřebujete:

2 králičí hřbety

brusinkovou marmeládu

hrst tymiánu a rozmarýnu

10 kuliček jalovce

pepř

sůl

150 g prorostlého špeku

300 ml masového vývaru

250 ml červeného suchého vína

cukr

2 hrušky

3 lžíce lučiny

Postup:

  1. Očištěný králičí hřbet nařízněte podél páteře, naplňte ho nasekanými bylinkami s rozdrceným jalovcem, osolte a opepřete. Maso položte do pekáčku, poklaďte ho plátky špeku a pečte 20 až 30 minut v troubě při 200 °C. V průběhu pečení ho několikrát přelijte vývarem a vínem. 10 minut před koncem pečení odstraňte špek, přelijte maso výpekem a dopečte ho doměkka.

  2. Poté králíka vyjměte a uložte do tepla. Tekutinu z pekáčku přeceďte, nechte přejít varem, promíchejte s lučinou a lžící marmelády. Maso nakrájejte na plátky, přelijte šťávou a podávejte s ochucenými hruškami.

Při poskytování služeb nám pomáhají cookies. Používáním webu vyjadřujete souhlas s jejich použitím.
ROZUMÍM