Potřebujete:
2 králičí hřbety
brusinkovou marmeládu
hrst tymiánu a rozmarýnu
10 kuliček jalovce
pepř
sůl
150 g prorostlého špeku
300 ml masového vývaru
250 ml červeného suchého vína
cukr
2 hrušky
3 lžíce lučiny
Postup:
Očištěný králičí hřbet nařízněte podél páteře, naplňte ho nasekanými bylinkami s rozdrceným jalovcem, osolte a opepřete. Maso položte do pekáčku, poklaďte ho plátky špeku a pečte 20 až 30 minut v troubě při 200 °C. V průběhu pečení ho několikrát přelijte vývarem a vínem. 10 minut před koncem pečení odstraňte špek, přelijte maso výpekem a dopečte ho doměkka.
Poté králíka vyjměte a uložte do tepla. Tekutinu z pekáčku přeceďte, nechte přejít varem, promíchejte s lučinou a lžící marmelády. Maso nakrájejte na plátky, přelijte šťávou a podávejte s ochucenými hruškami.