Oslaďte si život: Štrůdl třikrát jinak

Vaření a recepty 15. 11. 2014

Štrúdl – voňavá klasika, kterou musí mít v repertoáru každá správná hospodyňka! Vůně pečených jablek a skořice dá o vašich kvalitách vědět široko daleko, ale to není zdaleka všechno, co se dá do závinu zarolovat...

tvarohový štrůdl

Tvarohový závin s meruňkami

Doba přípravy: 30 minut + 40 minut pečení

Suroviny na 8 porcí: 500g měkkého tvarohu 1 lžíce krupice 100g cukru moučky • 1 vanilkový cukr 1 lžíce krupice 100g cukru moučky • 1 vanilkový cukr • 2 žloutky • 1 lžička citrono- vé kůry • 500 g listového těsta • 400 g konzervovaných meru- něk • 1 vejce na potření

  1. Tvaroh s krupicí, moučkovým i vanilkovým cukrem, žloutky a citronovou kůrou vymíchejte do hladké směsi.

  2. Listové těsto rozdělte na dva kusy a vyválejte z nich postupně dvě tenké placky. Pomažte je tvarohovou náplní, poklaďte ji okapanými meruňkami a zaviňte.

  3. Povrch závinů propíchejte vidličkou, hojně potřete rozšlehaným vejcem a pečte dozlatova na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě předehřáté na 175 °C asi 40 minut.

Tip: Místo meruněk můžete použít i broskve či jiné čerstvé, mražené nebo konzervované ovoce.