Potřebujete:
4 menší zralé hrušky
100 g sýru s modrou plísní
8 plátků sušené šunky nebo bavorského špeku
60 g vlašských ořechů
6 listů římského salátu
4 listy salátu radicchio
50 g rukoly
20 g másla
4 lžíce olivového oleje
1 lžíci balzamikového octa
0,4 dl hruškovice
2 lžičky medu
1 lžičku čerstvě drceného pepře
čerstvě mletý pepř
sůl
Postup přípravy:
Hrušky omyjte a zespodu z nich odkrojte plátek tak, aby dobře stály. Každou obtočte dvěma plátky šunky nebo špeku, ovažte je provázkem, postavte je na plech vyložený papírem na pečení a vložte do trouby vyhřáté na 170 °C.
Asi po 15 minutách hrušky potřete medem rozmíchaným s rozpuštěným máslem a hruškovicí, posypte drceným pepřem a pečte ještě 15 - 20 minut, podle velikosti hrušek.
Listy římského salátu a radicchia operte a nechte odkapat. Rozdělte je na talíře a přelijte zálivkou z olivového oleje smíchaného s balzamikovým octem, solí a pepřem. Přidejte pečené hrušky a každou porci doplňte na kousky nakrájeným sýrem a ořechy.