Rizoto s hlívou ústřičnou
Hlíva ústřičná má lehce nasládlou chuť a příjemné houbové aroma, díky těmto vlastnostem se často využívá k ochucení lehčích pokrmů.  Doba přípravy: 15 minut
Suroviny na 4 porce: 500g rýže • 2 lžíce olivového ole- je • 1 cibule • 300g hlívy ústřičné • 100g sušených rajčat v oleji • 1 jarní cibulka • sůl • pepř
Rýži uvařte tak, jak jste zvyklí, nebo podle návodu na obalu. V pánvi rozehřejte olivový olej a nechte na něm zesklovatět nakrájenou cibuli.
Hlívu nakrájejte na kostičky, přisypte je k cibuli a restujte, dokud houba dostatečně nezměkne. Nebude to trvat moc dlouho.
3. Sušená rajčata slijte (olej nevylévejte, v kuchyni ho dále využijete), nakrájejte na půlky, jarní cibulku na kolečka, přidejte vše do pánve a nechte asi 5 minut prohřát. Můžete přilít i trochu oleje, v němž byla rajčata naložena, dodá rizotu lepší šmrnc. Na závěr přisypte uvařenou rýži, osolte, opepřete a vše promíchejte.
Tip: Pro „masožrouty“ přidejte do rizota ještě opraženou slaninu.