Jídlo, hudba, zábava, neomezený přísun pití… prostě kurz, který klidně může skončit i pozdě nad ránem v některém z pražských klubů. Vařit se samozřejmě bude, a to dokonce i jídla z chystané kuchařky v úplné premiéře. Složitosti postupů se ale nemusí bát ani student, který si celé mládí ohříval párky ve varné konvici. Podle Martina je vaření hlavně o pohodě v kuchyni a zábavě. Přípravu jídla bere jako zážitek stejně jako koncert oblíbené kapely nebo parádní film. A právě o tom chce přesvědčit i vás na Fiestónu v Chefparade. A proč Fiestón? Protože Martin se už od střední pohybuje mezi Španěly, má rád jejich kuchyni i styl života a fiestón se u nich říká pořádné party, na které jídlo rozhodně nesmí chybět.
Menu:
• Tostas s pečenou zeleninou, sušenými rajčaty a domácím pestem
• Smažené kalamáry s aioli ze zlatého česneku a salsou rosa
• Hora kuřecího masa, salát z pečených brambor s paprikou, salsa chimichurri
• Chilli con carne s pečenou rýží
• Hruškový závin s višňovou omáčkou a čokoládou
Cena kurzu: 2090 Kč
Fingerfood aneb večírkové speciality na jedno sousto
Chystáte párty, svatbu, oslavu, nebo jinou slavnostní příležitost a rádi byste své hosty překvapili originálním občerstvením, na které jen tak nezapomenou? V tom případě vy zapomeňte na česnekovou pomazánku, veku i mandarinky z kompotu. Honza Hajný, profesionál v oboru cateringů a foodstylingu, vám ukáže, jak na to pravé, moderní pohoštění.
Brunch
Představte si neděli, kdy vůbec nic nemusíte. Je líné dopoledne, čas pomalu plyne a vy nemáte žádné jiné starosti, než se posadit a vychutnávat si luxus v podobě pohody a dobrého jídla. Brunch je snídaně pokračující až do oběda, které si u nás můžete natrénovat!
A menu, které se naučíte? Španělská omeleta, vejce Benedikt s holandskou omáčkou, gratinovaný humr thermidor, borůvkové lívance, borůvkové smoothie
Samozřejmostí školy vaření Chefparade jsou i stálice jako kurzy sushi, evropské i asijské kuchyně či kurzy pro děti.