Fiestón s Martinem Škodou

Vaření a recepty 30. ledna 2016

Martin Škoda, fanda gastronomie a nejmladší autor kuchařky, se rozhodl uspořádat vlastní kurz vaření, který proběhne v Chefparade! Už v první kuchařce Škoda nevařit, kterou vydal v sedmnácti, propojoval jídlo s hudbou, zábavou, poznáváním a jinak tomu nebude ani teď. Pokud čekáte klidný večer, kde se odvaří spousta sofistikovaných fusion jídel a tím to skončí, radši mrkněte na jiné kurzy, protože Martin chce, abyste se u vaření hlavně bavili. 

Jídlo, hudba, zábava, neomezený přísun pití… prostě kurz, který klidně může skončit i pozdě nad ránem v některém z pražských klubů. Vařit se samozřejmě bude, a to dokonce i jídla z chystané kuchařky v úplné premiéře. Složitosti postupů se ale nemusí bát ani student, který si celé mládí ohříval párky ve varné konvici. Podle Martina je vaření hlavně o pohodě v kuchyni a zábavě. Přípravu jídla bere jako zážitek stejně jako koncert oblíbené kapely nebo parádní film. A právě o tom chce přesvědčit i vás na Fiestónu v Chefparade.   A proč Fiestón? Protože Martin se už od střední pohybuje mezi Španěly, má rád jejich kuchyni i styl života a fiestón se u nich říká pořádné party, na které jídlo rozhodně nesmí chybět.

Menu:

•           Tostas s pečenou zeleninou, sušenými rajčaty a domácím pestem
•           Smažené kalamáry s aioli ze zlatého česneku a salsou rosa
•           Hora kuřecího masa, salát z pečených brambor s paprikou, salsa chimichurri
•           Chilli con carne s pečenou rýží
•           Hruškový závin s višňovou omáčkou a čokoládou

Cena kurzu: 2090 Kč

Fingerfood aneb večírkové speciality na jedno sousto

Chystáte párty, svatbu, oslavu, nebo jinou slavnostní příležitost a rádi byste své hosty překvapili originálním občerstvením, na které jen tak nezapomenou? V tom případě vy zapomeňte na česnekovou pomazánku, veku i mandarinky z kompotu. Honza Hajný, profesionál v oboru cateringů a foodstylingu, vám ukáže, jak na to pravé, moderní pohoštění.

Brunch

Představte si neděli, kdy vůbec nic nemusíte. Je líné dopoledne, čas pomalu plyne a vy nemáte žádné jiné starosti, než se posadit a vychutnávat si luxus v podobě pohody a dobrého jídla. Brunch je snídaně pokračující až do oběda, které si u nás můžete natrénovat!

A menu, které se naučíte? Španělská omeleta, vejce Benedikt s holandskou omáčkou, gratinovaný humr thermidor, borůvkové lívance, borůvkové smoothie

Samozřejmostí školy vaření Chefparade jsou i stálice jako kurzy sushi, evropské i asijské kuchyně či kurzy pro děti.

www.chefparade.cz