Koláč s mascarpone a lesním ovocem


Jednoduchý koláč naplňte ještě jednodušším krémem a výsledek je velmi efektní. Pokud si vyhrajete a ozdobíte ho lesním ovocem, budete mít raz dva hotový skvělý dort.
Suroviny: mouka polohrubá 400 g, máslo 330 g, kypřící prášek 1 lžička, Extra jam lesní směs, Hamé Sweet 4 lžíce, cukr moučka 330 g, vejce 4 ks, mascarpone 150 g
- Vajíčka rozklepněte a opatrně oddělte žloutky a bílky. Z bílků ušlehejte sníh.
- V jiné míse utřete žloutky s cukrem a tukem. Postupně přidejte mouku s kypřicím práškem. Nakonec šetrně a po částech zapracujte sníh z bílků.
- Kulatou dortovou formu vymažte tukem a vysypte moukou (my jsme použili formu o průměru 22 cm). Těsto vyklopte do formy a povrch uhlaďte. Pečte 20–30 minut v troubě předehřáté na 180ºC.
- Upečený koláč uvolněte z formy a nechte vychladnout. Potom vodorovně překrojte na polovinu. Dolní polovinu potřete džemem, horní mascarpone a opatrně slepte dohromady. Nestlačujte. Hotový koláč poprašte moučkovým cukrem a ozdobte sezonním ovocem.
TIP! Džem můžete také zamíchat do mascarpone.
Další recepty a tipy na dobrá jídla najdete na www.receptyschuti.cz a www.pecemespolu.cz.