Veganské burgery s portobellem a quinoou
Suroviny na dvě porce: • dvě nakrájené houby portobello • půl šálku vařeného merlíku • dvě lžíce chia semínek (lze vynechat) • dvě lžíce ovesných vloček • lžíce nakrájené cibule • lžíce nakrájeného česneku • lžíce nakrájené zelené cibulky • špetka tymiánu • voda, víno nebo zeleninový vývar podle potřeby • lžíce olivového oleje • pepř a sůl
- Rozmixujte dohladka (můžete i hníst rukama) houby, cibuli a česnek, přidejte ovesné vločky, chia semínka, quinou, olivový olej a sůl, dokud se nevytvoří hustá pasta, pokud je třeba, přidejte olivový olej a ostatní ingredience.
- Vytvarujte karbanátky a vložte je na rozehřátou nepřilnavou pánev (pokud možno litinovou), smažte je na každé straně pět minut nebo dozlatova, podávejte s hamburgerovou bagetou, zeleninou a veganským dresinkem.