Cornflakes řízky s domácími hranolky
Obdoba klasických řízků s tím rozdílem, že pro děti jsme strouhanku nahradili cornflakes. Řízečky jsou tak křupavější a pro děti lákavější a chutnější.
Doba přípravy: • 20 minut hranolky + 20 minut řízečky
Suroviny na 4 porce:
Hranolky: • 4 větší brambory • 2 lžíce oleje • sůl
Řízečky: • 400 g stehenních kuřecích řízků • 1 vejce • 200 g cornflakes lupínků • sůl
- Hranolky: Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky a ty pak na hranolky. Rozehřejte troubu na 180 °C. Hranolky dejte do misky, promíchejte s olejem a osolte. Poté je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby, dokud nebudou mít hranolky nazlátlou barvu (bude to trvat asi 15 minut, podle toho, jak silné jste hranolky udělali).
- Řízečky: Troubu nechte předehřátou na 180 °C. Maso nakrájejte na menší řízečky, klouby prstů je trochu naklepejte a osolte. Na plech rozprostřete pečicí papír.
- Vejce rozšlehejte a dejte do misky. Cornflakes rozdrťte a nasypte do druhé misky. Řízečky obalte postupně ve vajíčku, poté v rozdrcených cornflakes a vyskládejte je na plech. Pečte dozlatova, asi 20 minut.
Tip: Řízečky lze připravit také z libového vepřového masa.