Potřebujete:
600 g filé z lososa (bez kůže)
200 g lučiny
1 dl bílého vína
1 dl drůbežího vývaru
40 g másla
2 lžíce zakysané smetany
1 lahůdkovou cibulku
svazek bylinek – petrželka, estragon a bazalka
sůl
pepř
citronovou šťávu
plátky citronu
snítku hladké naťové petrželky
Postup:
Maso omyjte a osušte. Lučinu promíchejte se zakysanou smetanou, špetkou soli a pepře. Cibulku i bylinky omyjte, osušte a najemno nakrájejte do smetanové směsi. Rybu osolte a opepřete. Polovinu potřete smetanovou směsí a přehněte přes ni zbylou část filetu.
Naplněný filet přendejte opatrně do zapékací misky nebo pekáčku a poklaďte vločkami másla. Vložte do trouby a při 190 °C zapékejte, až se máslo roztaví. Potom lososa podlijte horkým vývarem smíchaným s vínem a dopečte.
Filet rozkrájejte na porce a podávejte na nahřátých talířích ozdobený plátky citronu a petrželkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.