Potřebujete:
Na nálev:
4,5 dl vody
1 dl octa
50 g cukru
1 lžičku soli
4 zrnka nového koření
2 bobkové listy
1/2 lžičky hořčičného semínka
Na cibulky:
800 g oloupaných drobných cibulek
8 chilli papriček nebo feferonek
špetku kyseliny citronové
Postup:
Na nálev promíchejte vodu s octem a ochuťte cukrem, solí a kořením. Míchejte, až se cukr i sůl rozpustí. Nálev nechte přejít varem, odstavte a dejte vychladnout na pokojovou teplotu.
Ve vlažné vodě rozpusťte kyselinu citronovou. Omyté cibulky vložte do nálevu, aby zůstaly bílé. Vodu pomalu zahřívejte a cibulky vařte na mírném ohni 2 minuty. Pak je ihned sceďte a propláchněte studenou vodou.
Do sklenic rozdělte omyté papričky, které můžete nakrojit nebo úplně rozkrájet. Přidejte cibulky a zalijte nálevem. Sklenice uzavřete a při 85 °C je sterilujte přibližně 25 minut.