Potřebujete:
200 g rýže
320 ml vody
sůl
1 cuketu
80 g syrového lososa
80 g uzeného lososa
80 g syrového mořského vlka
100 ml sójové omáčky
lžíci nakládaného zázvoru
lžičku wasabi pasty
krabí maso
1 avokádo
vyloupané krevety
bambusovou podložku
Postup:
Rýži důkladně propláchněte a nechte asi 1 hodinu odkapat. Pak ji přiveďte k varu, přikryjte a vařte na slabém plamenu asi 15 minut.
Cuketu nakrájejte na proužky široké 0,5 cm a povařte krátce ve slané vodě. Avokádo oloupejte, vyjměte pecku a dužinu nakrájejte na tenké plátky.
Na bambusovou podložku položte plátky ryb, plátky avokáda, na ně nasypejte rýži, krevety, krabí maso, proužky cukety a proužky uzeného lososa. Pomocí bambusové podložky zarolujte do úhledných válečků, a ty ostrým nožem nakrájejte na kousky. Sushi namáčejte do sójové omáčky a ochuťte marinovaným zázvorem nebo zelenou wasabi pastou.