Potřebujete:
200 g rýže
320 ml vody
sůl
80 g čerstvého lososa
80 g uzené ryby
80 g syrového mořského vlka
80 g čerstvé chobotničky
100 ml sójové omáčky
lžíci nakládaného zázvoru
lžičku wasabi pasty
pažitku
pórek
Postup:
Chobotničky uvařte ve slané vodě doměkka, rozkrojte je na plátky a usmažte krátce na oleji. Rýži důkladně propláchněte a nechte asi 1 hodinu odkapat. Pak ji přiveďte k varu, přikryjte a vařte na slabém plamenu asi 15 minut.
Rýži v dlani zformujte do úhledných špalíčků a na každý položte plátek ryby. Balíčky můžete převázat pažitkou nebo povařeným pórkem nakrájeným podélně na asi centimetrové proužky. Jako dip podávejte sójovou omáčku, kterou můžete ochutit wasabi a nasekaným marinovaným zázvorem.