Potřebujete:
80 g sušené bramborové kaše
60 g hladké mouky
1,5 dl vody
mouku na vyválení
Na náplň:
200 g zakysané smetany
100 g čedaru nebo blaťáckého zlata
60 g tenkých plátků choriza
2 rajčata
1 červenou cibuli
8 listů hlávkového salátu
1 červenou a 1 zelenou chilli papričku
2 lžíce ostrého kečupu
Postup:
V míse smíchejte sypkou kaši a hladkou mouku, přilijte vodu a zpracujte tužší těsto. Asi 2 minuty ho nechte odležet, pak ho rozdělte na 4 kusy.
Na pracovní desku si natáhněte asi 30 cm fólie a posypejte vrstvičkou mouky. Pak položte na fólii těsto, posypejte ho moukou, zakryjte fólií a opatrně rozválejte tenkou placku.
Hotové placky nasucho pečte 5 minut z obou stran. Po upečení je naplňte plátky choriza, listy salátu, špalíky sýra, plátky rajčat, plátky papriček a červené cibule. Placky stočte a doplňte zakysanou smetanou a kečupem.