Potřebujete:
800 g svíčkové
2 dl červeného vína výraznější chuti
4 plátky anglické slaniny
4 lžičky brusinkového kompotu
2 lžičky čerstvě drceného pepře
1 lžičku čerstvě drceného koriandru
1 lžičku medu
pár kapek tabasca
1 menší cuketu
2 lžíce olivového oleje
sůl
Postup:
Omyté a osušené maso zbavené blan nakrájejte na čtyři silnější steaky. Po obvodu steaky obalte plátky slaniny a ovažte provázkem. Opepřete je, posypejte koriandrem, koření k masu důkladně přimáčkněte a nechte 2 hodiny odležet.
Steaky zprudka opečte z obou stran na pánvi, přendejte je do pekáčku a pečte v troubě vyhřáté na 160 °C minimálně 10 minut, podle toho, jak chcete mít maso propečené. Upečené maso vyndejte, překryjte alobalem a nechte ho na prkénku 10 minut dojít.
Víno svařte na třetinu s medem a pár kapkami tabasca. Přidejte brusinkový kompot a odstavte. Nakonec vlijte výpek z masa a promíchejte. Maso rozdělte na talíře a doplňte špalíčky osolené cukety, zprudka orestované na rozpáleném olivovém oleji.