Potřebujete:
4 kousky kachních vykostěných prsíček (řízků i s kůží)
sůl
1/2 citronu
5 lžic medu
5 lžic dezertního vína
1 lžičku drceného barevného pepře
1 lžíci sójové omáčky
2 lžíce oleje
1 malý broskvový kompot
2 lžíce ostružin (mohou být i mražené)
Postup:
Prsíčka osolte a nechte chvíli rozležet. V hrnku rozmíchejte med s vínem, citronovou šťávou, pepřem a sójovou omáčkou. Maso opečte na olejem potřené rozpálené pánvi z obou stran. Přendejte ho do pekáčku, zalijte medovou směsí, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a upečte doměkka. Podle potřeby podlévejte šťávou z broskví.
Nakonec přidejte do pekáčku půlky broskví, trochu ostružin a prohřejte. Podávejte s různě upravenými bramborami.