Potřebujete:
350 g mandlí
450 g moučkového cukru
100 g rybízové marmelády
1 bílek
šťávu z 1/2 citronu
moučkový cukr na posypání válu
Postup:
Mandle spařte, oloupejte a najemno umelte. Bílek utřete se 150 g cukru a citronovou šťávou na hladkou polevu. Misku zakryjte fólií, aby poleva neoschla. Umleté mandle smíchejte s 300 g cukru a rybízovou marmeládou.
Vypracujte tuhou hladkou hmotu a na pocukrovaném vále z ní vyválejte 1 cm silný plát. Ten potřete připravenou polevou a nechte ji trochu zaschnout. Nožem nakrájejte plát na proužky, z těch pak vytvarujte měsíčky (můžete také použít vykrajovátko). Cukroví nechte úplně zaschnout a uložte na vhodné místo.