Potřebujete:
1 krocana (asi 3kg)
mletý pepř
sůl
2 lžíce másla
1 cibuli
2 bobkové listy
2 lžičky hladké mouky
asi 3 dl kuřecího vývaru (i z kostky)
Nádivka:
1 lžíci oleje
1 cibuli •
100 g ovesných vloček
1 lžičku šalvěje
250 g mletého hovězího masa
Na obložení:
12 malých koktejlových párků
6 plátků libové anglické slaniny
250 g mražených kapustiček
250 g mražené karotky
Postup:
Nejprve si připravte nádivku. Na oleji osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte vločky, šalvěj, mleté maso a trochu vody. Podle chuti opepřete a osolte.
Očištěného krocana naplňte nádivkou, opepřete a osolte. Na pekáči rozehřejte máslo, na ně vložte krocana, cibuli, koření a podlijte vodou. Pečte asi 2 hodiny za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání horkou vodou. Půl hodiny před dopečením krocana vložte do trouby malý pekáč s párky a plátky slaniny.
Upečeného krocana dejte na mísu, obložte párky a slaninou a podávejte s vařenými bramborami a podušenou zeleninou. Zvlášť podávejte omáčku z vypečené šťávy, kterou zahustíte moukou a přidáte do ní kuřecí vývar.