Potřebujete:
750 g vinné klobásy
600 g červeného zelí
2 zelená jablka
50 g rozinek
150 g bílého hroznového vína
2 lžíce cukru
150 ml červeného vína
šťávu z 1 citronu
sůl
pepř
Postup:
Zelí nakrájejte na kostičky, nasypejte do vroucí osolené a půlkou citronu okyselené vody, 4–5 minut ho povařte a sceďte. Na pánvi rozehřejte cukr s jednou lžící vody, nechte ho rozpustit a krátce bublat. Pak přidejte scezené zelí, na plátky nakrájená oloupaná jablka, propláchnuté rozinky, šťávu z druhé půlky citronu, podlijte vínem a zvolna vařte asi 4–5 minut. Vmíchejte přepůlené a vypeckované bobule hroznového vína a krátce prohřejte. Podle chuti osolte a opepřete.
Klobásy mezitím rozdělte na 4 díly, stočte je do šneků a propíchněte křížem špejlemi, které podle potřeby zkraťte. Upečte je na olejem potřené pánvi z obou stran nebo je upečte potřené olejem na grilu. Podávejte s připraveným zelím.