Potřebujete:
4 puky čekanky
4 brambory uvařené ve slupce
8 plátků LE&CO Krůtí šunky pro děti
1 stroužek česneku
sůl
bílý pepř
citron
Na omáčku Mornay:
1 cibuli
1 mrkev
100 g másla
100 g hladké mouky
150 ml smetany
2 žloutky
100 g tvrdého sýra typu gruber
muškátový květ
citronovou šťávu
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
Na másle zpěňte pokrájenou mrkev a cibuli, přidejte mouku a připravte světlou jíšku. Do ní přidejte sůl, pepř a muškátový květ. Přilijte smetanu a za stálého míchání povařte asi 20 minut. Nechte částečně prochladnout, proceďte a vmíchejte žloutky, nadrobno pokrájenou šunku a strouhaný sýr.
Zapékací misku vymažte máslem, na dno poklaďte plátky uvařených brambor a posypejte je drceným česnekem. Na brambory poskládejte půlky čekankových puků a plátky šunky. Zakapejte citronovou šťávou, zalijte připravenou omáčkou Mornay a vložte do trouby předem vyhřáté na 180 °C. Pečte 25 až 30 minut, aby byl povrch zlatohnědý.