Potřebujete:
600 g hovězího masa
1 velkou cibuli
olej
2 lžíce hladké mouky
1/8 l hovězího vývaru
1/8 l bílého vína
2 lžíce rajského protlaku
1 šlehačku nebo zakysanou smetanu
200 g žampionů
lžíci citronové šťávy
Postup:
Hovězí maso naklepeme a nakrájíme na proužky. V kastrolu osmahneme na oleji nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme proužky masa obalené v hladké mouce, osolíme a chvíli dusíme. Pak podlijeme vínem a vývarem a přimícháme dvě lžíce protlaku.
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a vše dusíme do změknutí. Přilijeme šlehačku nebo zakysanou smetanu a dochutíme citronovou šťávou.
Necháme přejít varem a podáváme s rýží nebo knedlíkem.