Potřebujete:
lasagne
25 g másla
25 g hladké mouky
2,5 dl mléka
špetku muškátového oříšku
sůl
Na ragú:
250 g mletého hovězího masa
2 lžíce oleje
25 g másla
1 cibuli
2 stroužky česneku
kousek celeru
1 mrkev
1 dl červeného vína
2 lžíce rajčatového protlaku
sůl
pepř
olej na vymazání mísy
Postup:
Lasagne uvařte podle návodu na obalu. Z másla, mouky a mléka připravte bešamel, ten ochuťte muškátovým oříškem a mírně osolte.
Na oleji zpěňte nadrobno nakrájenou cibuli s nasekaným česnekem, přidejte nastrouhaný celer a mrkev a krátce osmahněte. Poté vmíchejte mleté maso a osmahněte je dohněda. Směs osolte, opepřete, zalijte červeným vínem a za stálého míchání přidejte rajčatový protlak.
Do olejem vymazané zapékací mísy dejte střídavě vrstvu uvařených lasagní, bešamelu a ragú. Poslední vrstvu lasagní posypejte strouhaným parmazánem. Směs zapékejte asi 20 minut v předem vyhřáté troubě.