Těstovinový týden: Pappardelle s telecím a paprikou

Vaření a recepty 23. ledna 2014

U jakéhokoliv receptu, kde se společně zmiňuje telecí a paprika, si můžete být jisti, že bude vynikající. Zkuste to pro tentokrát s těstovinami pappardelle.

Potřebujete:

1 polévkovou lžíci mouky

3/4 čajové lžičky soli

1/4 čajové lžičky mletého pepře

500 g telecího pokrájeného na kostičky

2 polévkové lžíce másla nebo margarínu – rozdělit na polovinu

3 šálky krájené cibule

2 velké zelené papriky pokrájené na kousky

1/2 šálku červeného vína

2 plechovky (à 50 g) rajského protlaku

1/2 čajové lžičky pokrájeného rozmarýnu

500 g těstovin pappardelle

Postup:

  1. Ve velké míse smíchejte mouku, sůl a pepř. Přidejte maso a promíchejte, aby bylo dokonale obalené. V pánvi nechte rozpustit 1 polévkovou lžíci másla a přidejte telecí maso. Smažte 4 až 6 minut a vložte do misky.

  2. Zbylou polévkovou lžíci másla rozpusťte, přidejte cibuli a smažte asi 2 minuty. Přidejte papriky a smažte do měkka. Pak přilijte víno, rajský protlak, vývar, rozmarýn a telecí. Zmírněte teplotu, přikryjte a nechte asi hodinu dusit. Sundejte pokličku a omáčku povařte dalších 15 až 20 minut. Ve velké míse smíchejte telecí s omáčkou a vařenými těstovinami.