Potřebujete:
400 g filetů z mořského jazyka nebo pangase
4 dl zeleninového vývaru
2 dl bílého vína
8 oloupaných vařených tygřích krevet
1/2 limetky
30 g mleté želatiny
2 snítky zelené petrželky
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
drcený pepř
sůl
Postup:
Rybí filety otřete vlhkým ubrouskem a podélně je rozkrojte na čtyři pruhy, ty stočte do ruliček a ovažte kuchyňským provázkem. Položte je na pařáček, vložte ho do kastrolu s trochou vody, s bobkovým listem, novým kořením a kolečkem limetky a kastrol zakryjte poklicí. Vodu přiveďte k varu a rybí rolky vařte v páře 12 až 15 minut. Pak rolky vyjměte, nechte chvilku vychladnout a sundejte z nich provázky.
Krevety oloupejte, omyjte a osušte. Vývar promíchejte s vínem, polovinou této směsi zalijte želatinu a nechte ji 10 minut nabobtnat. Pak ji doplňte zbylým vývarem s vínem a na mírném ohni za stálého míchání zahřívejte, až vznikne čirá tekutina. Tu na závěr osolte a opepřete.
Obdélníkovou formu vypláchněte studenou vodou, nalijte do ní asi 0,5 cm silnou vrstvu želatinového roztoku a nechte ho částečně ztuhnout. Povrch posypejte lístky petrželky, do středu v řadě rozložte rybí rolky a obložte je krevetami. Kolečko limetky rozkrojte na šest dílků a ty rozložte okolo krevet, vše opatrně zalijte zbylým želatinovým roztokem a nechte alespoň 4 hodiny ztuhnout v chladničce. Před podáváním ryby ve skle nakrájejte na porce a doplňte bílým pečivem.