Potřebujete:
1 kg rajčat
150 g zelených nebo černých oliv bez pecek
1 dl červeného vína
1 rajčatový protlak
1 sáček mleté želatiny
1 malou cibuli
1 lžíci olivového oleje
2 stroužky česneku
sůl
špetku hnědého cukru
mletý pepř
mletou papriku
Na ozdobení:
400 g cukrového hrášku
Postup:
Rajčata spařte, oloupejte, rozřízněte, vyberte semínka a rozkrájejte. Vložte je do nádoby, přidejte česnek, cukr, sůl a papriku a vše rozmixujte ponorným mixérem. Želatinu nechte nabobtnat ve víně. Pak ji ve vodní lázni pomalu za stálého míchání rozpusťte.
Do rajčatové směsi vmíchejte olej, jemně nasekanou cibuli a želatinu. Vše dobře zamíchejte. Vhodnou nádobu nebo formu vyložte fólií nebo ji vypláchněte studenou vodou. Do hmoty vmíchejte překrájené olivy. Směs vlijte do připravené misky. Povrch uhlaďte a dejte ztuhnout. Pak hmotu vyklopte, nakrájejte a podávejte s blanšírovaným cukrovým hráškem a celozrnným pečivem.